Basın açıklamasına savcılık soruşturması

soru_yanitBatman'da doktorların gözaltına alınması ile ilgili basın açıklaması yapan Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Cumhuriyet Savcılığı'na çağırıldı.

Geçtiğimiz hafta içinde, Batman merkezli olarak 4 ilde toplam 32 doktor gözaltına alınmış, bunların 10'u ilk ifadelerinin ardından Savcılığa dahi çıkartılmadan serbest bırakılmıştı. Basına yansıyan haberlerden, yürütülen soruşturmanın bir yolsuzluk soruşturması olduğu anlaşılmıştı.

Hekimlerin gözaltına alınmasının ardından Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Zülfikar Cebe'nin de katılımıyla yaptığı basın açıklamasında; gözaltına alınan meslektaşlarımıza yöneltilen suçlamaların doğru olup olmadığının yargılama sonucunda anlaşılacağı, mesleğin etik kurallara uygun biçimde yerine getirilmesinin Tabip Odası'nın öncelikleri arasında yer aldığı ve etik kuralların ihlali halinde Oda tarafından gerekli cezaların verildiği ancak baskın biçiminde eş zamanlı yapılan gözaltılar sebebiyle hekimlerin yaygın suç örgütü gibi gösterilmesinin haksızlık ve özensiz bir tutum olduğuna dikkat çekmek istedikleri ifade edilmişti.

Yapılan bu basın açıklamasından sonra Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan çağrı üzerine, yürütülen soruşturma ile ilgili beyanda bulundukları iddiasıyla, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinin ifadeleri alınmıştır.

Söz konusu süreç, Merkez Konseyi tarafından da yakından izlenmekte olup gelişmeler paylaşılacaktır.