TTB Barışı Tartışıyor

baris_tartismaDört Eylül Cumartesi günü 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Hatay Tabip Odası"nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe 18 tabip odasından katılım oldu.

Hatay Tabip Odası"nın Temmuz ayında Merkez Konseye ilettiği talebi Ağutos ayı içerisinde bir programla odalara duyurulmuştu.

Toplantı Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu"nun açılış konuşmalarını takiben barışa güncel tehditler anlamında İnegöl ve Dörtyol olaylarının aktarılması ile başladı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç"un bölgenin sosyoekonomik durumu ile bölgeden bakışı ve yaptıklarını ifade ettiği konuşmasından sonra Şükrü Hatun Kürt sorunu, soruna yaklaşım ve TTB tarihindeki tutumu içeren görüşlerini paylaştı. Öğleden sonraki ilk oturumda Anadolu Üniveristesi İletişim Fakültesi"nden İncilay Cangöz konuşmasıyla barışın diline ne kadar uzak olduğumuzu hepimize hatırlatmış oldu. Toplantıyı izleyenlerin katılımıyla sürdürülen forumda söz alanlar bölgede yaşanan sıkıntılardan sorunun kendisine ve çözüme kadar çok geniş yelpazede görüşlerini ifade ettiler. Giderek sıkışan bir Türkiye atmosferinde her halukarda savaşsız, çatışmasız bir yolun olabileceğine, olduğuna dair inanç, duygu ve düşünceler vurgulandı.

Yüze yakın katılımcının olduğu toplantıda yapılabileceklere ilişkin önerilerin yanısıra etkinliğin bölgesel olarak devam ettirilmesi beklentisi dile getirildi.

Ertesi gün birlikteliği yaşayan bir coğrafya olan Hatay"da sosyal program olarak gezi düzenlendi.

TTB-Barışı Tartışıyor

Açılış

Toplumsal barışa güncel tehditler: İnegöl

Kayıhan Pala/Bursa Tabip Odası Başkanı

Dörtyol

Selim Matkap/Hatay Tabip Odası Başkanı

Bölgede gerginlik

Şemsettin Koç/Diyarbakır Tabip Odası Başkanı

Toplumsal dokumuz ve barış gereksinimi

Şükrü Hatun/Kocaeli Üniveristesi Tıp Fakültesi

Barışın Dili: Siyasetçinin dili-medyanın dili

İncilay Cangöz/Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi

Forum:

"Barışın inşası ve demokratik ortamda tartışmanın sağlanması konusunda TTB-hekimler ne yapabilir?"

-Kolaylaştırıcılar: Selim Matkap-Selim Ölçer

Etkinlikte dile getirilenlerin toparlanması -Eriş Bilaloğlu