Çorum Tabip Odası ziyareti

toplanti1Sağlık Bakanlığı’nın 3 Ağustos tarihli Mesai Genelgesi sonrasında Çorum Devlet Hastanesinde çok sayıda hekime soruşturma açılması üzerine,  02.Eylül 2010 tarihinde Türk Tabipleri Birliği genel sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, merkez konseyi üyesi Prof. Dr. Gülriz Ersöz ve Hukuk Bürosu avukatlarından Av. Mustafa Güler Çorum Tabip Odasını ziyaret ettiler. Çorum Devlet Hastanesinde çalışan hekimlerle bir toplantı gerçekleştirdiler.

Yapılan toplantıda hekimler, mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları ve çalışma koşullarına ilişkin zorlukları dile getirdiler, özel güvenlik görevlileri tarafından hastaneye girip çıkmalarının denetlendiğini, psikolojik baskı uygulandığını, soruşturma açıldığını ifade ettiler. Konu hukuki çerçevesi ve özlük hakları boyutuyla tartışıldı. Hekimlere yönelik baskıların kabul edilemez olduğu, buna karşı hukuk yoluyla ve eylemliliklerle mücadele edilmesi gerektiği, konunun Türk Tabipleri Birliğinin Genel Yönetim Kurulu toplantısında da gündem yapılacağı paylaşıldı.

toplanti2