112 ekibine hakaret

tekirdag03082010Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen"in de katıldığı basın açıklaması metni için...

BASIN AÇIKLAMASI

31 Temmuz 2010 Cumartesi günü 112 sağlık çalışanlarına yönelik söylemi nedeniyle Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’i kınıyoruz.

Daha önce Sayın Başbakan ve Sayın Sağlık Bakanının sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artırıcı söylemlerine birde Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek eklendi.

En seri şekilde olay yerine intikal etmeye çalışan 112 ekibine, koruma sağlaması ve yardımcı olması gereken Emniyet Müdürü “Neredesiniz, Allah belanızı versin “ gibi ifadeler kullanarak hakaret etmiştir.

Bir kez daha ilgilileri uyarıyoruz. Ne zor şartlarda ve ne kadar özveri ile çalıştıkları malum olan 112 ekibi ve tüm sağlık çalışanları hakkında, yalan yanlış ve şiddeti körükleyici demeçlere artık bir son verin. Aksi halde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının sorumlusu sizler olacaksınız.

Tekirdağ Tabip Odası