TTB'den Dünya Tabipler Birliği'ne mektup

ttbTTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, İsrail"in Gazze"ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Dana W. Hanson’a mektup gönderdi. Gürsoy, Dünya Tabipler Birliği"nin bütün tabip birlikleri adına dünya kamuoyuna saldırıyı kınayan bir bildiri açıklamasını istedi.

Sayın Dr. Dana W. Hanson,
Dünya Tabipler Birliği Başkanı

İsrail’in; on yıllardır ambargo altında tuttuğu Gazze’ye giden insani yardım yüklü gemilere yönelik silahlı saldırısı bizlerde derin bir üzüntü ve kaygı yaratmıştır.

İsrail’in bu saldırgan tutumunu “haklı göstermek” için yapacağı hiç bir “izahat” şiddeti, insan öldürmeyi anlaşılır kılamaz. Bu durum yalnızca İsrail’in Filistin halkı üzerinde on yıllardır süren işgal ve abluka siyasetinin geldiği insanlık dışı boyutu görünür hale getirir. Gazze’ye gıda ve ilacın erişimine dahi tahammül etmeyip, açık denizde bir yardım gemisine saldırarak silahsız insanları vahşice öldürmek bir insanlık ayıbıdır.

Özellikle sivillere yönelik saldırı hepimizde uyandırdığı insani reflekslerle birlikte, Türk Tabipleri Birliği olarak bizleri bu sürece dahil olmaya zorlamaktadır.

Dünya Tabipler  Birliği’nin bütün tabip birlikleri adına dünya kamuoyuna, saldırıyı kınayan bir bildiri yayınlaması saldırganlığın önlenmesi ve barışın inşasında çok önemli bir katkı sağlayacaktır.

Türk Tabipleri Birliği yardım götüren gemilerdeki yaralıların teslim alınması dahil kendisinden beklenen sorumlulukları üstlenmeye ve görev almaya hazırdır.

İçten saygılarımızla.

Prof. Dr. Gencay Gürsoy