Demokratik tepkilerin adliye koridorlarına taşınması doğru değil

altKamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 25.11.2009 tarihinde toplu sözleşme başta olmak üzere, kriz karşısında çalışanların/halkın taleplerini dile getirme temelinde bir grev çağrısı yapmıştı. Daha özgür ve adil bir hayat için düzenlenen miting ve bir günlük iş bırakma eyleminde DİSK, KESK, TMMOB, KAMU-SEN’e bağlı sendikaların üyeleri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bir basın açıklaması yapılmıştı.

Tekirdağ"da bu nedenle oda ve sendika başkanları hakkında toplantı ve gösteri yasasına muhalefetten dava açıldı. Duruşma 15 Mart 2010 günü saat 09:00"da Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesi"nde görüldü. Duruşmaya, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Ali Çerkezoğlu ile Dr. Elif Kırteke, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul Tabip Odası"ndan yöneticiler, TMMOB Bölge temsilcileri, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası ile Tekirdağ Eczacı Odası"ndan temsilciler destek amacıyla katıldılar.

Duruşmadan sonra yapılan basın açıklamasını Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu okudu. Basın açıklamasında, "Her türlü demokratik tepkinin adliye koridorlarına taşınmasını doğru bulmuyoruz" denildi.

Basın açıklaması için...