Düzce Üniversitesi, Arslanoğlu hakkındaki cezayı geri çekti

altDüzce Üniversitesi Rektörlüğü, “üniversite yerleşkesinde yöneticilerden izin almaksızın tam gün yasa tasarısı ile ilgili basın açıklaması yaptığı” gerekçesiyle Bolu-Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu’na Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından verilen disiplin cezasını geri çekti.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi, fakültenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda Bolu-Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu hakkında, 24 Haziran 2009 tarihinde “yöneticilerden izin almaksızın üniversite yerleşkesinde basın açıklaması yaptığı” gerekçesiyle soruşturma başlatmış ve “kademe ilerlemesinin durdurulması” ile cezalandırılması istenmişti.

Arslanoğlu hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi de 24 Aralık 2009 günü Düzce’ye giderek burada çeşitli temaslarda bulunmuş ve konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenlemişti. Buna karşın, soruşturma sonucunda Dekanlık Arslanoğlu’na “maaş kesme” cezası verilmesine hükmetti. Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu da, 13 Ocak 2010 tarihinde Rektörlüğe gönderdiği dilekçe ile cezaya itiraz etti.

Arslanoğlu’nun itiraz dilekçesini değerlendiren Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, cezanın geri çekilmesine karar verdi. Rektörlüğün, Arslanoğlu’na iletilen 18 Şubat 2010 tarihli yazısında, itiraz dilekçesinin incelendiği ve Dekanlık tarafından verilen disiplin cezasının tüm sonuçları ile kaldırıldığı bildirildi.