TTB üniversitelerle işyeri hekimliği eğitimlerine devam ediyor

2005 den bu yana üniversitelerle protokol imzalayarak temel ve ileri eğitimler sürdürülüyor.

Hatırlanacağı gibi TTB işyeri hekimliği eğitimlerinin üniversiter bir faaliyet olduğunu savunmakta, eğitimin niteliğini koruyan ve geliştiren bir duyarlılıkla bu alanda yıllardır çaba harcamaktadır.

Eğitimin piyasaya açılarak niteliğinin göz ardı edilmesine karşı en etkin çözüm yıllardır bu alanda işçi sağlığını gözeten, kamusal bir sorumlulukla çaba harcayan TTB-üniversite işbirliğinin sürdürülmesidir.

TTB birçok alanda (işitmenin korunması, mesleki solunum sistemi hastalıkları, mesleki dermatozlar, kas iskelet sistemi hastalıkları, risk değerlendirmesi) ileri eğitimler yürütmektedir.

Yanı sıra temel eğitimler ve yenileme eğitimlerini de dün olduğu gibi bundan sonra da en nitelikli olarak verecek adres TTB-üniversite işbirliği ile sunulan programlar olacaktır. Kuşkusuz bu program Çalışma Bakanlığı tarafından çizilen çerçevenin ötesinde bir zenginlik ve birikimle yapılacak olup aynı zamanda meslektaşlarımızın maddi olanaklarını da en iyi koruyan bir yaklaşımla düzenlenecektir.

TTB bir meslek örgütü olarak meslektaşlarının ehliyetsiz ve sadece para için düzenlenen programlarda her anlamda mağdur olmaması için onlarca yıldır kendisini ispatlamış ve güvenilir bir yapı olarak bu alanda varlığını koruyacaktır.

Başvuruların kabulü için daha sonra duyuru yapılacaktır.