Performansa dayalı tam gün kölelik düzenine hayır!

altTTB ve tabip odalarının bütün itirazlarına rağmen hükümetin “tam gün” adını verdiği  yasa tasarısının TBMM alt komisyonunda görüşülmeye başlanması büyük tepki yarattı. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına güvencesiz, düşük ücretle, esnek çalışmayı dayatan “tam gün” tasarısına hayır diyen yüzlerce hekim, 24 Haziran 2009 Çarşamba günü tabip odalarının girişimleriyle illerde uyarı etkinlikleri gerçekleştirdiler.

İstanbul"da, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde bir araya gelen bine yakın hekim "tam gün" yasa tasarısını protesto etti. Eyleme sadece Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 100’ün üzerinde öğretim üyesi katıldı. İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, SES İstanbul Şubeleri, Devrimci Sağlık-İş yöneticileri ve Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu"nun da destek verdiği eylem kapsamında, hekimler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne yürüdüler. Yol boyunca “Hekimler Köle Değildir”, “Tam Gün Kölelik Düzenine Hayır”, “Sağlık Haktır Satılamaz”, “Sağlıkta Ticaret Ölüm Demektir”, “AKP Sağlığa Zararlıdır” sloganları atıldı. Yürüyüşe vatandaşlar da alkışlarla destek verdiler.

Ankara"da, Ankara Tabip Odası"nın organizasyonuyla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan hekimler de TBMM gündemindeki "tam gün" tasarısını protesto ettiler. Mersin, Bursa, Adana, Denizli, İzmir, Koceli, Balıkesir, Siirt, Isparta-Burdur, Hatay, Gaziantep-Kilis, Bolu-Düzce, Diyarbakır Tabip Odaları"nca düzenlenen etkinliklerde de yüzlerce hekim biraraya gelerek, "tam gün" aldatmacasına ve güvencesiz, esnek çalışma düzenine razı gelmeyeceklerini bildirdiler.

İSTANBUL

ANKARA