Kadınlar Bilge Köyü'nü ziyaret etti

altTTB, İHD, Barış Meclisi, KESK, TMOBB, Halkevleri ve Kadın Dayanışma Vakfı’ndan kadınlar,  kısa süre önce gerçekleştirilen katliamda üçü anne karnındaki bebekler olmak üzere toplam 47 kişinin yaşamını yitirdiği Mardin’in Bilge Köyü’ne ziyarette bulundular. Heyette Türk Tabipleri Birliği adına Merkez Konseyi üyesi Dr. Hülya Biriken yer aldı.

12 Mayıs günü gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, ilk olarak Diyarbakır Ceren Kadın Evi’ne giden heyet daha sonra Mardin’e, oradan Bilge Köyü’ne hareket etti. Bilge Köyü’nde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, olayın bir an önce açıklığa kavuşturulması ve koruculuk sisteminin gözden geçirilmesi istendi. Bilge Köyü’ndeki incelemelere Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Kamiran Yıldırım da katıldı. TTB ve Mardin Tabip Odası temsilcileri, burada sağlık ve sosyal hizmet çadırında ayrıca incelemelerde bulunarak, yetkililerden çocukların ve kadınların fiziksel ve psikolojik sağlık durumuna ilişkin bilgi aldılar. Bu bilgiler daha sonra valiliğe iletildi.

Basın açıklamasının ardından, Mazıdağı Belediye Başkanı, bölgedeki diğer kadın belediye başkanları,  kadın örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve meslek örgütü temsilcileriyle görüşmeler yapıldı. Heyet daha sonra, vali vekili, il müftüsü ve il sosyal hizmetler müdürü ile de görüşmeler yaptı. Görüşmelerde herkesin büyük üzüntü içinde olduğu ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Heyet inceleme gezisinin sonuçlarını raporlaştıracak ve kamuoyu ile paylaşacak.