Hizmet hastaneleri eğitim hastanesine çevriliyor

altTürk Tabipleri Birliği"nce düzenlenen "Uzmanlık Eğitiminde Kriz: Sağlık Bakanlığı Hizmet Hastaneleri Eğitim Hastanelerine Çevriliyor" başlıklı toplantı, 18 Nisan 2009 Cumartesi günü Ankara"da gerçekleştirildi. TTB, Uzmanlık  Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (UDEK), uzmanlık dernekleri ve tabip odaları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, "Türkiye"nin uzman hekim gereksinimi nedir?", "Hizmet hastanelerinin eğitim hastanelerine çevrilmesi doğru mu, gerekli mi?", "Son on yılda Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine çevrilen hastanelerde neler yapıldı: Sorunlar/mücadeleler", "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın seyri de (tam gün, Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarıları) göz önüne alınarak, neler yapılmalı?" konuları tartışıldı.