Dr. Venhar Onat'a destek

altGeçtiğimiz Kasım ayında Şanlıurfa'da görev yaptığı sağlık ocağında bir hasta yakınının saldırısına uğrayarak çeşitli yerlerinden yaralanan Dr. Venhar Onat'a yönelik şiddet davasının ilk duruşması 20 Nisan günü Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. Türk Tabipleri Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ve Şanlıurfa Tabip Odası, Dr. Venhar Onat ile dayanışmak amacıyla duruşmayı izlediler ve duruşma sonrası bir basın açıklaması yaptılar.

20.04.2009

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
KADIN HEKİMLİK VE KADIN SAĞLIĞI KOLU VE ŞANLIURFA TABİP ODASI BASIN BİLDİRİSİ

Hekimler Olarak Can Güvenliğimizden Kaygılıyız

Hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet son yıllarda giderek artmakta ve öldürücü yaralanmalarla sonuçlanan boyutlara varmaktadır. Son aylarda da kadın meslektaşlarımıza yönelik saldırıların artması düşündürücüdür.

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyesi Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Diyarbakır ve Şanlıurfa Tabip Odaları olarak bir hekime yönelik şiddet davasını izlemek ve kadın meslektaşımız Dr. Venhar ONAT ile dayanışmak üzere burada bulunuyoruz. Verilecek kararın caydırıcı olması ve adalet duygumuzun sürmesini arzu ediyor, hukuka güvenmek istiyoruz.

Biz hekimler, uzun ve yorucu bir eğitim döneminden sonra görevlerimize başlarken mesleğimizi bağımsız olarak, can güvenliği kaygısı duymadan, “iyi hekimlik” ilkelerine ve insan haklarına saygılı bir biçimde sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Sağlık alanında yaşanan dönüşüm, sağlığın ticarileştirilmesi, hekimlerin mesleki bağımsızlığını sürdürmesini olanaksız bir hale getirmektedir ve hekim-hasta ilişkisi bozulmaktadır. Sağlık ocağı ve hastanelerde bir hekimin muayene edebileceğinin çok üzerindeki hasta yükü, uzun ve yorucu nöbetler hekimleri fedakarca hizmet verdikleri hastalarla karşı karşıya getirmekte, gerek medya gerekse sağlık sistemi yönetimi hekimleri hedef konumuna yerleştirmektedir. Biz hekimler, sağlıkta yaşanan kaosun sorumlusu değil mağduru olduğumuzu belirtiyoruz.

Türk Tabipleri Birliği olarak meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu ve hekime yönelik şiddete sıfır toleransımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz

Dr. Hülya BİRİKEN TTB Merkez Konsey Üyesi

Prof. Dr. Şahin AKSOY Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı