TTB İşyeri Hekimi Temel Eğitim Sertifika Programı
| 21 - 28 Mart 2009 | Kayseri |
| 4 - 11 Nisan 2009 | İstanbul |
| 11 - 18 Nisan 2009 | Bursa |
| 16 - 23 Mayıs 2009 | Denizli |
| 23 - 30 Mayıs 2009 | Ankara |
| 6 - 13 Haziran 2009 | Van |
| 20 - 27 Haziran 2009 | İstanbul |
İŞYERİ HEKİMİ TEMEL EĞİTİMİ SERTİFİKA KURSU
| 20 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ | |
| 08.00-08.30 | Kayıt |
| 08.30-09.00 | Açılış |
| 09.00-09.45 | TTB’nin İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Etkinlikleri (Mustafa Tamyürek) |
| 09.45-10.15 | Çay-Kahve Arası |
| 10.15-11.00 | İşçi Sağlığına Giriş (Alpaslan Türkkan) |
| 11.00-11.15 | Ara |
| 11.15-12.00 | İşçi Sağlığı Hizmetleri, Yönetimi ve Eğitimi: Sağlık Hizmetleri İçinde İşyeri Hekimliği (Alpaslan Türkkan) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | Çalışma İlişkileri: Sosyal Politika (Şerife Özşuca) |
| 14.00-14.30 | Çay-Kahve Arası |
| 14.30-15.15 | Çalışma İlişkileri: Çalışma İlişkilerinin Sağlığa Etkisi (Şerife Özşuca) |
| 15.15-15.30 | Ara |
| 15.30-16.15 | İş Kazaları ve İş Güvenliği I (Haluk Orhun) |
| 16.15-17.00 | İş Kazaları ve İş Güvenliği II (Haluk Orhun) |
| 21 HAZİRAN 2009 PAZAR | |
| 09.00-09.45 | İşçi Sağlığı Hizmetleri, Yönetimi ve Eğitimi: İşçi Sağlığı Hizmetlerinde Yönetim ve Örgütlenme I (Meral Türk) |
| 09.45-10.00 | Ara |
| 10.00-10.45 | İşçi Sağlığı Hizmetleri, Yönetimi ve Eğitimi: İşçi Sağlığı Hizmetlerinde Yönetim ve Örgütlenme II (Meral Türk) |
| 10.45-11.15 | Çay-Kahve Arası |
| 11.15-12.00 | İşyerlerinde Sağlığa Zararlı Etmenler: İş Hijyeni ve Kimyasal Etmenler I (Mustafa Taşyürek) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | İşyerlerinde Sağlığa Zararlı Etmenler: Fiziksel Etmenler (Haluk Orhun) |
| 14.00-14.30 | Çay-Kahve Arası |
| 14.30-15.15 | İşyerlerinde Sağlığa Zararlı Etmenler: İş Hijyeni ve Kimyasal Etmenler II (Mustafa Taşyürek) |
| 22 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ | |
| 11.15-12.00 | Meslek Hastalıkları: Meslek Hastalıkları ve İşle İlgili Hastalıklar (Nazif Yeşilleten) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | Çalışma İlişkileri: İşveren ve İşçi Sağlığı (Şerife Özşuca) |
| 14.00-14.30 | Çay-Kahve Arası |
| 14.30-15.15 | İşyeri Hekimliği Alanında Hukuk ve Etik Düzenlemeler: İşyeri Hekimliği ve Tıp Etiği (Murat Civaner) |
| 15.15-15.30 | Ara |
| 15.30-16.15 | İşçi Sağlığı Epidemiyolojisi: İşçi Sağlığı Epidemiyolojisine Giriş (Ufuk Berberoğlu) |
| 16.15-17:00 | İşçi Sağlığı Epidemiyolojisi: İşçi Sağlığında Araştırma Yöntemleri (Ufuk Berberoğlu) |
| 23 HAZİRAN 2009 SALI | |
| 09.00-09.45 | İşle İlgili Olarak Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi: İşyeri Durum Saptaması ve Risk Değerlendirme (Özcan Baripoğlu) |
| 09.45-10.00 | Ara |
| 10.00-10.45 | İşle İlgili Olarak Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi: İşyeri Durum Saptaması ve Risk Değerlendirme (Özcan Baripoğlu) |
| 10.45-11.15 | Çay-Kahve Arası |
| 11.15-12.00 | İş Psikolojisi (Nazlı Yaşar Spor) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | Psikososyal Etmenler (Nazlı Yaşar Spor) |
| 14.00-14.30 | Çay-Kahve Arası |
| 14.30-15.15 | Meslek Hastalıkları: Kimyasal Etmenlere Bağlı Meslek Hastalıkları I (Nazif Yeşilleten) |
| 15.15-15.30 | Ara |
| 15.30-16.15 | Meslek Hastalıkları: Kimyasal Etmenlere Bağlı Meslek Hastalıkları II (Nazif Yeşilleten) |
| 24 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA | |
| 09.00-09.45 | İşle İlgili Olarak Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi: Çalışanların Sağlığı ve Beslenme I (Yasemin Beyhan) |
| 09.45-10.00 | Çay-Kahve Arası |
| 10.00-10.45 | İşle İlgili Olarak Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi: Çalışanların Sağlığı ve Beslenme II (Yasemin Beyhan) |
| 10.45-11.15 | Çay-Kahve Arası |
| 11.15-12.00 | Meslek Hastalıkları: Fiziksel Etmenlere Bağlı Meslek Hastalıkları I (Haldun Sirer) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | Meslek Hastalıkları: Fiziksel Etmenlere Bağlı Meslek Hastalıkları II (Haldun Sirer) |
| 14.00-14.30 | Çay-Kahve Arası |
| 14.30-15.15 | Meslek Hastalıkları: Kimyasal Etmenlere Bağlı Meslek Hastalıkları III (Nazif Yeşilleten) |
| 15.15-15.30 | Ara |
| 15.30-16.15 | İşyeri Hekimliği Alanında Hukuk ve Etik Düzenlemeler: İşyeri Hekimliği ve Hukuk I (Meriç Eyüboğlu) |
| 16.15-17.00 | İşyeri Hekimliği Alanında Hukuk ve Etik Düzenlemeler: İşyeri Hekimliği ve Hukuk II (Meriç Eyüboğlu) |
| 25 HAZİRAN 2009 PERŞEMBE | |
| 09.00-09.45 | Çevre Sağlığı I (Ali Osman Karababa) |
| 09.45-10.00 | Ara |
| 10.00-10.45 | Çevre Sağlığı II (Ali Osman Karababa) |
| 10.45-11.15 | Çay-Kahve Arası |
| 11.15-12.00 | İş İle İşçi Arasındaki Uygunluk/Uygunsuzluk ve Etkilenimin Saptanması I (Celal Emiroğlu) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | İş İle İşçi Arasındaki Uygunluk/Uygunsuzluk ve Etkilenimin Saptanması II (Celal Emiroğlu) |
| 14.00-14.30 | Çay-Kahve Arası |
| 14.30-15.15 | Meslek Hastalıkları: Kimyasal Etmenlere Bağlı Meslek Hastalıkları IV (Nazif Yeşilleten) |
| 15.15-15.30 | Ara |
| 15.30-16.15 | Meslek Hastalıkları: Mesleki Akciğer Hastalıkları I (Arif Çımrın) |
| 16.15-17.00 | Meslek Hastalıkları: Mesleki Akciğer Hastalıkları I (Arif Çımrın) |
| 26 HAZİRAN 2009 CUMA | |
| 09.00-09.45 | İletişim Becerileri (Orhan Odabaşı) |
| 09.45-10.00 | Ara |
| 10.00-10.45 | İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliğinde İletişim Becerileri (Orhan Odabaşı) |
| 10.45-11.15 | Çay-Kahve Arası |
| 11.15-12.00 | İşle İlgili Olarak Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi: Mesleki Rehabilitasyon (Haldun Sirer) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | İstanbul Tabip Odası Uygulamaları |
| 27 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ | |
| 09.00-09.45 | İşçi Sağlığı Epidemiyolojisi: Kayıt ve İstatistik (Celal Mestçioğlu) |
| 09.45-10.00 | Ara |
| 10.00-10.45 | İşle İlgili Olarak Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi: İşçi Eğitimi (Levent Koşar) |
| 10.45-11.15 | Çay-Kahve Arası |
| 11.15-12.00 | Meslek Hastalıkları: Biyolojik Etmenler ve Mesleki Bulaşıcı Hastalıklar (Önder Ergönül) |
| 12.00-13.15 | Yemek Arası |
| 13.15-14.00 | Meslek Hastalıkları: Mesleki Deri Hastalıkları (Semih Tatlıcan) |
| 15.00-15.30 | GERİ BİLDİRİM VE KAPANIŞ |
Kurs Yeri: İstanbul Tabip Odası-Türkocağı Cad. No.19 Cağaloğlu - İSTANBUL–0-212-514 02 92