Hekimler sağlık hakkı için yürüdü

altHekimler ve sağlık çalışanları geleneksel 14 Mart Tıp Bayramı yürüyüşünü, SAĞLIK HAKKI talebiyle gerçekleştirdiler.

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası"nın yanı sıra diğer sendika ve meslek odalarının da desteklediği yürüyüş saat 12"de Tünel"den başladı.

Yaklaşık 500 kişinin ağır yağmur altında yaptığı yürüyüş, sağlık hakkına ilişkin sloganların yanısıra, YÖK"ün öğretim üyelerine dayattığı zorunlu hizmete ilişkin sloganların da öne çıktığı bir eylem oldu.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitelerine bağlı Tıp Fakülteleri öğretim üyelerinin cübbeleriyle katılmaları dikkati çekti.

Yürüyüş Taksim Meydanı"nda sonlandı. Burada TTB MK Başkanı Dr. Gencay Gürsoy, SES Merkez Yönetim Kurulu üyesi Dr. Köksal Aydın ve Dev Sağlık İş Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu birer konuşma yaptılar.

Eylem İTO YK üyesi Dr. Zeynep Solakoğlu"nun okuduğu 14 Mart Bildirgesi ile sona erdi.