TTB'den Sağlık Bakanlığı'na 'denetleme' uyarısı

altTTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Tabip Odası'nı "denetleme" girişiminin "siyasi baskı" anlamına geleceğini belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın bu girişimden geri adım atmasını istedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "denetleme"den bilgisi olmadığını söyledi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Tabip Odası'na "teftiş heyeti" gönderme girişimi ve İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Dilek Argon’a sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan Başhekim’in görevden alınması ile ilgili olarak, 09.03.2009 günü Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı aradı.

Prof. Dr. Gürsoy, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bir konferans nedeniyle Erzurum’da bulunması nedeniyle Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ile telefonla bir görüşme yaptı. Görüşmede, Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Tabip Odası’na bir “teftiş heyeti” gönderme hazırlığı içinde olduğunu anımsatan Gürsoy, bundan geri adım atılmasını istedi. Türk Tabipleri Birliği ve hekimler olarak bundan büyük rahatsızlık duyduklarını belirten Gürsoy, bu “teftiş”in siyasi baskı anlamına geleceğini vurguladı. Prof. Dr. Gençay Gürsoy, hekim kamuoyunun bu olaya tepkili olduğunu, bu girişimden geri adım atılmaması durumunda, tepkilerin önümüzdeki günlerde farklı biçimlerde ortaya konulacağı uyarısında bulundu.

Gürsoy ayrıca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yusuf Özertürk’ün görevden alınması talebini de yineledi.

Daha sonra, Sağlık Bakanı Recep Akdağ TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'u telefonla aradı. Akdağ, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yusuf Özertürk ile ilgili soruşturmanın sona erdiğini, sonucun bir-iki gün içinde kendisine bildirileceğini, kendisinin de en kısa sürede gerekeği yapacağını bildirdi. Recep Akdağ, ATO'ya "teftiş heyeti" gönderilmesi konusunda ise herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi.