Başhekim halen görevde mi?

altTTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir yazı göndererek, meslektaşına akıl almaz bir saldırıda bulunan İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yusuf Özertürk’ün derhal görevden alınmasını istemişti. 19 Ocak 2009 Pazartesi günü gönderilen yazıya hala yanıt verilmedi. Sağlık Bakanı’na tekrar soruyoruz: Başhekim hala görevde mi?

19.01.2009

Sayın Bakan,

15 Ocak 2009 günü İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim Dr. Yusuf Özertürk’ün aynı hastanenin hematoloji uzmanı Dr. Dilek Argon’a hastane ortamında uyguladığı ve kamuoyuna da yansıyan şiddet kabul edilemez. Gerek adli makamlarca gerekse de İstanbul Tabip Odasınca yürütülecek soruşturmanın sonucu beklenmeden, ataması tarafınızca yapılmış olan Başhekimin idari görevinden alınması, bu tür olayların tekrarlamaması ve hekim kamuoyunun beklentisi açısından çok yerinde bir adım olacaktır.

Hekimlere yönelik şiddet olaylarından ve çalışanlara saygı göstermeyen yönetici tutumlarından şikayetlerimizin giderek arttığı bu ortamda böylesi bir davranışta bulunan başhekimin hızla uzaklaştırılacağı düşüncesiyle saygılar sunarız.

Prof. Dr. Gençay Gürsoy
Türk Tabipleri Birliği