Gazze'de çan çekişen insanlıktır!

altİstanbul"da Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde biraraya gelen sağlık meslek örgütleri, ortak bir basın açıklaması yaparak İsrail"in Filistin"e yönelik saldırısını kınadılar.

30.12.2008

BASIN AÇIKLAMASI

GAZZE DE CAN ÇEKİŞEN İNSANLIKTIR

Aylardır ambargo altında, aç, susuz, elektriksiz, ilaçsız yaşayan Gazzelilerin üzerine İsrail’in acımasızca saldırması ile tam bir katliam yaşanıyor. İsrail saldırısını çocukların okuldan çıktıkları bir zamanda yapıyor ve halen insafsızca, utanmazca terörist hedeflerin vurulduğunu iddia ediyor. Kendi varlığını yaşatabilmek için tankların üzerine taş atan çocuklara terörist diyor İsrail, sırf kendisi devlet ve güçlü olduğu için.

İkinci dünya savaşında faşist Nazilerin oluşturdukları toplama kamplarında soykırıma maruz kalanların torunları bugün kendileri Gazze’de soykırım yapıyorlar. Dün mazlum olan, bugün en zalime dönüşmüş, acımasızca, masum sivillerin üzerine saldırıyor. Kimliğini, özgürlüğünü, onurunu var etmeye çalışmayı suç sayıyor. Sivil yerleşim bölgelerinin üzerine bir dakikada otuz füze atıp, tarihin tanık olduğu en acımasız katliamlardan birini gerçekleştirerek, kendince suçlu gördüklerini cezalandırıyor.

Nazi toplama kamplarında yaşananları görmeyenler bugünde Gazze’de, Filistin de yaşananları görmüyorlar. ABD, İngiltere, AB ne kadar vicdansızca açıklamalar yapıyorlar. Utanmadan kendini korumaya çalışan Filistin halkını suçlu ilan edip, İsrail’i ise sadece orantısız güç kullanmakla itham ediyorlar. Kendilerinin Bosna da, Irak ta, Sudan da yaptıklarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar adeta. Emperyalizmin tam anlamıyla güdümünde olan Türkiye egemenleri ise izin almadan bu yaşananları kınayamıyor bile. İsrail’le onca askeri anlaşma yapanlar, barış için arabuluculuğa soyunup poz verenler şimdi susuyorlar, sorumluluklarını hiç hatırlamıyorlar. İki gün sonra BM Güvenlik Konseyi üyesi olacak bir ülkenin Başbakanı, medya aracılığı ile Birleşmiş Milletleri göreve çağırıyor. Sorumluluklarını geçiştirmek için uğraşıyorlar.

Katliam görüntüleri televizyon ekranlarından tüm dünyaya yayılıyor. İnsanlar evlerinde otururken bu görüntüleri izliyorlar, ardından politikacıların birkaç kuru sözü veya “timsah gözyaşları” görülüyor. Sonra unutulmaya bırakılıyor tüm bu görüntüler.  Oysa Gazze’de tüm insanlık ölüyor, eğer bu kıyıma sessiz kalınır, dur denilemezse sadece Gazzeliler değil, tüm insanlık ölecek. Adorno ünlü Nazi toplama kampında yaşananların ardından Auchwitzden sonra şiir yazılamaz” demişti. Gazze’de yaşananlara seyirci kalınırsa sadece şiirden değil, insan olmanın en temel göstergelerinden söz edilemeyecek. Bundan sonra konuşmayacak, direnmeyecek, düşünmeyecek insanlık. Sadece güçlü olanın, silahı olanın yaptığını onaylayacak.

Bizler susmayacağız, terörist İsrail’i, destek veren emperyalistleri var gücümüzle kınamaya devam edeceğiz. Filistin halkını yalnız bırakmayacağız, elimizdeki tüm imkânları Gazze için seferber edeceğiz. Bu acıların dinmesi, Siyonist saldırganlığın son bulması, sorumlularının “insanlığa karşı işlenen suçlardan” dolayı yargılanmaları için, geleceğimiz, insanlığımız için elimizden geleni yapacağız. Ağlama Filistin, bil ki yalnız değilsin.

İSTANBUL TABİP ODASI
İSTANBUL ECZACI ODASI