Filistin halkının yanındayız

altTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Filistin Büyükelçiliği, Filistin Doktorlar Sendikası ve İsrail Tabipler Birliği'ne birer mektup göndererek, İsrail'in Filistin halkına yönelik olarak yürüttüğü kanlı saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Gürsoy, Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf'u da telefonla arayarak üzüntülerini dile getirdi. Türk Tabipleri Birliği olarak Filistin halkının yanında olduklarını belirten Gürsoy, Maarouf'a, talep edildiği taktirde yardıma hazır olduklarını da söyledi.

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİLİĞİ
ANKARA

Gazze'de son günlerde yaşanmakta olan kanlı İsrail saldırılarını üzüntü ve dehşet içinde izlemekteyiz. Yüzlerce insanın ölümüne, bini aşkın insanın yaralanmasına yol açan ve insanlığın gözleri önünde sürmekte olan bu vahşeti nefretle kınıyoruz.

İsrail'in acımasız saldırıları ve Filistin halkının yaşam hakkını kısıtlayan abluka, en temel insani ve tıbbi yardımların ulaştırılmasını da engelleyerek, bir soykırım uygulamasına dönüşmektedir.

Türk Tabipleri Birliği olarak Filistin'de her ne pahasına olursa olsun özgürlük ve var olma mücadelesi veren Filistin halkının ve insanca, onurlu bir yaşam için verdiği mücadelenin yanında olduğumuzu, insani ve tıbbi yardım iletmeye hazır olduğumuzu, kardeşçe dayanışma duygularımızı iletiriz.

Prof. Dr.Gençay Gürsoy

------------------

FİLİSTİN DOKTORLAR SENDİKASI BAŞKANLIĞI'NA

Prof.Dr.Gençay Gürsoy

-------------------

İSRAİL TABİPLER BİRLİĞİ'NE

Gazze'de son günlerde yaşanmakta olan kanlı saldırıları üzüntü ve dehşet içinde izlemekteyiz. Yüzlerce insanın ölümüne, bini aşkın insanın yaralanmasına yol açan ve insanlığın gözleri önünde sürmekte olan bu vahşeti nefretle kınıyoruz.

İsrail'in acımasız saldırıları ve Filistin halkının yaşam hakkını kısıtlayan abluka , en temel insani ve tıbbi yardımların ulaştırılmasını da engelleyerek, bir soykırım uygulamasına dönüşmektedir.

Türk Tabipleri Birliği olarak Filistin'de her ne pahasına olursa olsun özgürlük ve var olma mücadelesi veren Filistin halkının ve insanca, onurlu bir yaşam için verdiği mücadelenin yanında olduğumuzu bildirirken, İsrail Tabipler Birliğinden evrensel hekimlik değerleri doğrultusunda, saldırıların bir an önce kesilmesi, yaşama ve tedaviye erişim hakkı elinden alınmış Gazze halkına en kısa zamanda insani ve tıbbi yardım ulaştırılması konularında İsrail hükümeti nezdinde girişimde bulunmasını talep ediyoruz.

Prof.Dr.Gençay Gürsoy