İnsanlığın Var Olduğu Yerde Bu Vahşete Seyirci Kalınamaz

altFİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!..

Gazze’de son günlerde yaşanmakta olan İsrail’in kanlı Siyonist saldırılarını üzüntü ve dehşet içinde izlemekteyiz. Yüzlerce insanın ölümüne, bini aşkın insanın yaralanmasına yol açan ve insanlığın gözleri önünde sürmekte olan bu vahşeti nefretle kınıyoruz.

ABD’nin açıktan desteklediği bu tutumun hiçbir gerekçeyle mazur gösterilemeyeceğini, başta ülkemiz yöneticileri olmak üzere herkes için en önemli insanlık ayracı olacağını düşünüyoruz.

İsrail’in acımasız saldırıları ve Filistin halkının yaşam hakkını kısıtlayan abluka (ambargo?), en temel insani ve tıbbi yardımların ulaştırılmasını da engelleyerek, yaşam hakkını tümüyle ortadan kaldırmaktadır.

Türk Tabipleri Birliği olarak Filistin’de her ne pahasına olursa olsun özgürlük ve var olma mücadelesi veren Filistin halkının ve insanca, onurlu bir yaşam için verdiği mücadelenin yanında olduğumuzu, insani ve tıbbi yardım iletmeye hazır olduğumuzu, kardeşçe dayanışma duygularımızı iletiriz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi