Dr. Füsun Sayek III. Eğitim Hastaneleri Kurultayı

Dr. Füsun Sayek III. Eğitim Hastaneleri Kurultayı 28 Kasım 2008 Cuma günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, türlü yanlışlarda dolu olan Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin uygulanmasına halen devam edildiğini belirterek, çok büyük kayıplar olmadan bu konuda bir restorasyona başlanmasını umduklarını söyledi. TTB olarak, bilgi ve birikimlerini paylaşmak ve görüşlerini iletmek üzere Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya geldiklerini, görüşmede yakında TBMM gündemine gelecek Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ve Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ilgili kaygılarını dile getirdiklerini anlatan Gürsoy, buna karşın Sağlık Bakanı"nın söylediği şeyin ise "Artık kamu görevlisi hekim istemiyorum" sözü olduğunu belirtti.

Ankara Tabip Odası Başkanı Gülriz Ersöz, sağlık alanında çeşitli sorunlar yaşandığına işaret ederek, bunlara yönelik çözüm üretilmesi için değerlendirme yapma gereksinimin arttığını kaydetti. Bu çerçevede Dr. Füsun Sayek 3. Eğitim Hastaneleri Kurultayı’nın yanı sıra Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı da düzenlediklerini anlatan Ersöz, bu toplantılarda dile getirilenlerin dikkate alınmasını ümit ettiklerini belirtti.

TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel de konuşmasında, Dr. Füsun Sayek 3. Eğitim Hastaneleri Kurultayı ile ilgili bilgi verdi. Eğitim hastanelerine sınavsız şef ve şef yardımcısı atamalarının yanlışlığına dikkat çeken Tükel, şef ve şef yardımcılığı yerleştirmelerinde esas olan sınav sistemine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

SES Başkanı Bedriye Yorgun ise Sağlık Bakanlığı"nın eğitim ve araştırma hastanelerindeki şef ve şef yardımcılığı atamalarına ilişkin 2005 yılından beri yargıda çeşitli kararlar aldırdıklarını ifade ederek, bu alanda siyasi kadrolaşmanın ön plana çıktığını kaydetti.

Açış konuşmalarının ardından, “Uzmanlık Eğitimi ve Eğitim Hastaneleri” başlıklı panele geçildi. Doç. Dr. Haldun Gündoğdu ve As. Dr. Ferda Topal’ın yönettiği panelde, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Sibel Özsoy “Şef ve Şef Yardımcılığı Atamaları”, İzmir Atatürk eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Ali Baloğlu “Performans Sistemi ve Eğitime Etkileri”, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Güray Kılıç da, “Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısının Eğitim Ortamına Etkileri” başlıklı sunumları yaptılar.

Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Terzi’nin konuşmacı olduğu “Uzmanlık Eğitimi ve Çağdaş Yönelimler” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Kurultay, “Eğitim Hastanelerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri”nin ele alındığı forum ve sonuç bildirgesinin hazırlanmasının ardından sona erdi.