14. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı yapıldı

Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu’nca Ankara Tabip Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen 14. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı, 28-30 Kasım tarihlerinde yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu’nca (TTB-UDEK) Ankara Tabip Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen 14. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı, 28-30 Kasım tarihlerinde, Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası’nda gerçekleştirildi.

28 Kasım’da çalışma grubu toplantılarıyla başlayan kurultayın açılışı ise 29 Kasım Cumartesi günü yapıldı. Kurultayın açış konuşmasını yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, dünyada da, Türkiye’de de tıp eğitimi ve sağlık alanının önemli sorunları bulunduğunu söyledi. Bu alanın, özellikle 80’lerden sonra ortaya çıkan, gerek teknolojik alandaki büyük sıçrama gerekse uzmanlaşma ile baş etmek durumunda olduğunu anlatan Gürsoy, “Sağlık alanında bir yandan yeni kapılar açılırken diğer yandan bu teknolojiye sahip sermayenin kontrolüne girme tehlikesi yaşanıyor” diye konuştu. Gürsoy, bunun ayrı bir kurultay konusu olabileceğine işaret etti.

Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gülriz Ersöz, uzmanlık eğitiminin özlük hakları başta olmak üzere bir çok sorunları içerdiğini söyledi. TTB-UDEK’in bu sorunların çözümü amacıyla çalışmalar yaptığını anlatan Ersöz, bu tür toplantıların sorunların çözümünde yol gösterici olacağını ifade etti.

TTB-UDEK Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel de, kurultayın ilk kez 1994 yılında yapıldığını anımsatarak, bu kurultaylarda güncel konuların ve sorunların ele alındığını belirtti. Tıpta uzmanlık eğitiminin yıllardan beri Tıpta Uzmanlık Tüzüğü’nün iptal edilmeyen maddeleri ve henüz yenisi oluşturulamayan Tababet Uzmanlık Yönetmeliği ile sürdürülmeye çalışıldığını bildiren Tükel, Sağlık Bakanlığı"nın tıpta uzmanlık eğitimiyle ilgili düzenlemelerde tek söz sahibi konumuna gelmesinin, Anayasa"ya aykırı olması dolayısıyla ciddi sakıncalar içerdiğini savundu.

14. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı, 30 Kasım Pazar günü sona erdi.

TUEK kapsamında, 30 Kasım Pazar günü düzenlenen basın toplantısının metinlerine ulaşmak için...