Dr. Halil Muhacir'e destek

Yerel yöneticilerin baskıları sonucu hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Kırklareli Tabip Odası eski başkanı Dr. Halil Muhacir'i, duruşmanın ilk gününde TTB ve tabip odaları yöneticileri yalnız bırakmadı.

Demokratik kurumlara tahammül edemeyen idareci tutumu ne yazık ki Kırklareli'nde Vali ve Sağlık Müdürü'nün işbirliği ile adli makamlara taşınan boyutlara ulaştı. Kırklareli'nde idareciler, Tabip Odası ve SES'in demokratik taleplerini anlamak ve bunlar üzerinden çözüm üretmek yerine demokratik kurum yöneticileri üzerinde sürgün ve soruşturmalarla baskı uygulayarak sindirme yoluna gittiler.

SES Yönetim Kurulu üyesi Dr. Atilla Ergenekon'un sürgünü ve akabinde Kırklareli Tabip Odası eski Başkanı Dr. Halil Muhacir'in verdiği rapor nedeniyle haklarında soruşturmalar açılmış, ardından idarecilerin baskıları sonucunda oluşturulan 'muhakkik' raporlarına dayanılarak Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Açılan davanın ilk duruşması 18 Kasım 2008 günü Kırklareli'nde yapıldı.

Duruşma günü TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu'nun yanı sıra, Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Soyman ve oda yöneticileri, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Abdullah Önen ve oda yöneticileri, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve oda yöneticileri, Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Memet Akbal, Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr.Ersan Taşçı ve Kocaeli Tabip odasından Dr. Lüey Özelsoy destek olmak üzere hazır bulundu.

TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun yerel basına birer açıklama yaparak gelişmelere ilişkin tepkilerini dile getirdiler.

Aynı gün Bölge Tabip Odalarının yöneticileri ile Marmara Bölge toplantısı gerçekleştirilerek, sağlık ve hekimlik ortamı değerlendirildi. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın güncel yansımalarına karşı hekimleri ve tüm yurttaşları derinden etkilemeye başlayan kriz ortamında 'Emeği savunan bir programın' hayata nasıl geçirileceği paylaşıldı.