Denizli'deki Geçici Görevlendirmeler İl Valisi İle Görüşüldü

Denizli İlinde Aile Hekimliği uygulamasına geçildikten sonra süreklilik gösteren geçici görevlendirmeler ve özel olarak Denizli Tabip Odası başkanı Dr. Ersin ÇAĞIRGAN’ın geçici görevi ile ilgili Denizli İl Sağlık Müdürü ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen ile görüşüldü.

Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr.Eriş Bilaloğlu"nun katılımı ile görüşmeler gerçekleşti.

Denizli Tabip Odası başkanı"nın geçici görevi nedeni ile tabip odalarından Denizli İl Sağlık Müdürülüğü"ne çekilen mesajlara Müdürlükçe yanıt verilmişti. Denizli İl Sağlık Müdürü ile yapılan görüşmede verilen yanıttaki ifadelere ilişkin görüşlerimiz belirtildi. Sağlık Müdürü de öncelikle tabip odasının marjinal bir yaklaşıma sahip olduğunu söyleyerek yaptıkları uygulamanın yasal olduğunu belirtti.

Denizli Valisi Sayın Yavuz Erkmen’le yapılan görüşmede Denizli ilinde özellikle son 20 aydır geçici görevlendirmelerin bir süreklilik haline dönüştüğü belirtilerek, bir meslek kuruluşu olarak tabip odalarının görev ve sorumlulukları hakkında bilgi aktarıldı. Resmi otoritelerin, yerel idarelerin meslek örgütlerinin çalışmalarını kolaylaştırıcı anlayışa sahip olmalarının  önemine vurgu yapıldı. Sayın Vali de benzer duygu ve düşüncelerini dile getirerek konuyu değerlendireceğini ;özellikle geçici görevlendirmeler konusunda neler yapılabileceğini değerlendireceğini belirtti.