Denizli Oda Başkanımız Dr. Ersin Çağırgan'a geçici görev!

Oda başkanına geçici görev bilgisi ulaştıktan sonra merkez konsey tarafından çeşitli girişimlerde bulunulmuştur. TTB Merkez Konseyi"nin tüm odalarımıza göndermiş olduğu yazılı çağrı üzerine 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde de tabip odalarınca ilgililere kurumsal tepkiler iletilmiştir.

Bilindiği gibi Türk Tabipleri Birliği 6023 sayılı Yasa ile kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. Meslek örgütünün faaliyetlerini yerine getirmek üzere yine Yasa ile tanımlanmış seçili kurulları bulunmaktadır. Bu kurullar içerisinde Yönetim Kurulu’nda yer alan hekimler mevcut mesleki faaliyetlerinin yanı sıra büyük bir özveriyle tabip odasına dair sorumluluklarını da yerine getirmeye çalışmaktadırlar.

Yukarıda bahsedilen görevleri sırasında yöneticilere çalıştığı kurumlarda kolaylık gösterilmesinin beklenmesi çok doğaldır. Bu beklentinin yasal açıdan dayanaklarının belirtilmesi durumunda kalınması oda yöneticilerinin çalıştığı kurumların anlayışsızlığını ve meslek örgütünün önemini kavramadıklarını - en azından- ima etmek anlamı taşımaktadır.

Türk Tabipleri Birliği kamu yetkililerinden (valilikler, sağlık müdürlükleri vd.) görevli oldukları dönem boyunca bütün yöneticilere kolaylık gösterilmesini ve yardımcı olunmasını istemektedir. Bu mesleki görevlerinde bir “ayrıcalık” beklentisi değil, aksine yetkililerin sorumluluğudur.

Merkez Konseyi “ülkenin onca sorunu arasında” sorunlara ve kaynağına yönelik bir anlayışı somutlaması açısından yapılan yazışmaları paylaşmakta, ne oda başkanlarına ne de yöneticilere “ayrıcalık” talebi olmadığını, sorunun meslek örgütlerine yaklaşım ve bir anlayış sorunu olduğunu belirtmektedir.

Bu anlayışı teşhir etmek, oda yöneticilerinin çalışmalarının kolaylaştırılmasını istemek, ülkede demokratik tutumların ve kurumların işleyişinin tesisi için TTB Merkez Konseyi bu özel örnek üzerinden ortak etkin bir faaliyeti yürütecektir.

7 Ağustos 2008 tarihinde Türk Tabipleri Birliği tarafından Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na yollanan yazı

11 Ağustos 2008 tarihinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan gelen cevap yazısı