Tabip Odaları Dr. Yener Bakan'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı

Dr. Yener Bakan'a yapılan silahlı saldırı, bugün (05.05.2015) İzmir, Aydın, Uşak, Denizli, Isparta, Muğla, Balıkesir, Çanakkale Tabip Odaları ve Manisa Eczacılar Odası, SES Manisa Şubesi temsilcilerinin katılım ve Manisa Tabip Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen ortak basın açıklaması ile kınandı.

Salihli'de özel bir hastanede başhekim olarak görev yapan Dr. Yener Bakan, geçtiğimiz günlerde bir polisin silahlı saldırısı sonucu görev yaptığı hastanede yaralanmıştı.

İlgili haber için...

05.05.2015

BASINA VE KAMUOYUNA

Bildiğiniz gibi 30 Nisan Perşembe günü Salihli'de özel bir hastanede görev yapan Dr. Yener Bakan eski hastası olan bir polis memuru tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında Dr. Yener BAKAN'a kendi çalıştığı hastanede ilk ameliyat yapılmış ancak sonra durumunun düzelmemesi üzerine ikinci ameliyat için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Meslektaşımıza ikinci ameliyat yapıldıktan sonra yoğun bakımda tedaviye alınmış şuanda tedavisi Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde devam etmektedir.

Saldırganın rapor istediği ancak meslektaşımızın bunu kabul etmemesi üzerine kendisine saldırıda bulunduğu bilgisine sahibiz.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar hergün şiddeti ve sıklığı artarak devam etmektedir. Kamuda her ay 1000 hergün 30’dan fazla şiddet olgusu görülmektedir. Özelde çalışanların sayısının bundan az olduğunu ise düşünmüyoruz. Ne yazık ki bu saldırılar artık polis de dahil her kesimden gelmektedir. Sistemin işlemeyen, yolunda gitmeyen, tıkanan tüm noktalarında çözümsüzlüğün nedeni olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını gösteren politikacı ve yöneticiler bu saldırıların esas sorumlusudur.

Bizler Dr. Yener BAKAN'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımız ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz.

Olayın hukuksal alan da dahil takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

MANİSA TABİP ODASI

İZMİR TABİP ODASI