Asistan eyleminin yanındayız

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Asistanları çalışma koşulları ve ödenmeyen döner sermaye ödemeleri sebebiyle 30 Kasım 2015 tarihinde eyleme gidiyor.

Eğitim ve araştırma hastanelerinde asıl olarak eğitim  alması gereken asistanların neredeyse sadece hizmet elemanı olarak kullanılması, boş zaman kalırsa eğitim verilmesi; üstelik döner sermaye ek ödemelerinin de kesilmesine karşı asistanların  karşı çıkışları Merkez Konseyi tarafından da desteklenmektedir.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Asistanlarının 30 Kasım 2015 tarihinde yapacakları eyleme çağrı yapma ve ihtiyaç duyduklarında asistanlara her türlü desteği verme kararı almıştır.

Asistan meslektaşlarımızın bu haklı mücadelelerinde Türk Tabipleri Birliği'nin yanlarında olduğunu bir kez daha paylaşmak isteriz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

İlgili haber için tıklayınız.