Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Antalya Tabip Odası yöneticilerinden oluşan heyet, 25 Nisan 2022 günü Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarete Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut, Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. M. Cumhur İzgi ve Denizli Tabip Odası üyesi Dr. Selda Sevtap Demirci de katıldı. Görüşmede, 24 Nisan 2022 günü oda seçimi esnasında Karahan’a ve oda yöneticilerine yapılan sözlü saldırıyı kınayan heyet, dayanışma duygularını iletti.

Karahan’ın çalıştığı Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı’nda gerçekleşen ziyaretin ardından, Isparta-Burdur Tabip Odası’nda hekimlerle bir araya gelindi.

Ziyaretler sırasında söz alan Korur Fincancı, “Saldırıyı kabul edilemez buluyor ve TTB olarak kınıyoruz. Bugün dayanışmak ve desteklerimizi iletmek için geldik. Saldırıyı yapan kişi hakkında yürütülecek olan mesleki disiplin soruşturması ve adli sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut ise “Tabip Odası başkanımıza yapılan saldırı aynı zamanda mesleğimize, meslek onurumuza ve meslek örgütümüze yöneliktir. Saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez.  Hiçbir hekimimiz ve tabip odası yalnız değildir. Baskılara, saldırılara karşı her zaman dayanışma içinde olacağız” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Nermin Karahan, TTB ve tabip odalarını her zaman yanlarında hissettiklerini vurgulayarak, “Yalnız olmadığını hissetmek çok güzel bir duygu. Bugün de dayanışmak ve destek ziyaretinde bulunmak için arkadaşlarımız geldiler. Meslektaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.