Dr. Umur Gürsoy’un kaleme aldığı “Orman Yangınlarından Korunma Rehberi ve Yangına Dayanıklı Bitkiler Atlası” kitabı Türk Tabipleri Birliği Yayınları tarafından e-kitap olarak yayımlandı.

Orman yangınları ile mücadele konusunda kaynak niteliğine sahip olan ve orman yangınlarına karşı bütünlükçü bir mücadelenin çerçevesini çizmeyi amaç edinen kitap, hükümet kuruluşları, belediyeler ve sivil toplum örgütleri için olduğu kadar orman yangınlarıyla karşı karşıya kalabilecek olan bireylerin de bilinçlenmesini hedefliyor. Bu özelliğiyle kitap, afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında kısa, orta ve uzun dönemde bireylerin kendi başlarına alabilecekleri önlemleri ve bu önlemleri kendi başlarına nasıl uygulayabileceklerini de okurlarına aktarmayı amaçlıyor.

Kitap, doğanın ve canlıların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri haline gelen orman yangınları hakkında temel bilgileri hatırlatmanın yanı sıra orman/insan/toplum sağlığı arasındaki ilişkiyi irdeleyerek Türkiye’deki orman yangınlarına yaklaşım konusunda da okurlarına yeni ufuklar açıyor.

Ayrıca yangına dayanıklı bitkileri özellikleriyle birlikte listeleyen Dr. Gürsoy, kitabında orman yangınlarının sadece ormancılara bırakılmayacak kadar önemli, karmaşık ve yaşamsal bir konu olduğunu ortaya koyuyor.

Dr. Umur Gürsoy’un “Orman Yangınlarından Korunma Rehberi ve Yangına Dayanıklı Bitkiler Atlası” kitabına erişmek için tıklayınız.