Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu’nun haftada iki kere olmak üzere düzenli yayımladığı “Pandemide Merak Ettiklerimiz” programının üçüncüsüne Pandemi Çalışma Grubu üyesi Dr. Ali Rıza Güngen konuk oldu.

Ekonomik krizin pandemiyle birlikte derinleştiğini ve halkın giderek yoksullaştığını belirten Güngen “Pandemi sırasındaki ekonomik yaklaşım, iktidarın siyasi desteğini azaltmaya başladı. AKP biraz da bu nedenle 17 günlük ‘kapanma’nın ardından böyle bir destek paketi açıkladı. Fakat bu destek paketinin uzun vadede daha fazla soruna yol açacağını düşünmekteyim” dedi. Güngen kredi teminlerinin ve borçlandırma politikasının, halkın yoksulluk, işsizlik ve geçim gibi sorunlarını hafifletmeyeceğini; aksine ileride çok daha ağırlaştıracağını kaydetti.