Bugün gencecik bir meslektaşımızın, Dr. Rümeysa Şen’in ağır iş yükü, insanlık dışı çalışma koşulları sonucu bir iş cinayetinde kaybı sonrası tüm ülkede gerçekleştirilen anmayı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmak isteyen Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Hüseyin Yaviç ve TİHV Temsilcisi Sevim Çiçek, eylem ve etkinlik yasağı gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştır.

Geçen hafta da aynı gerekçelerle hastane önünde yapılmak istenen “5 dakikada sağlık olmaz” açıklamasına müdahale edilen Van’da 5 yıldır OHAL’in hüküm sürdüğü şartlar daha da gün yüzüne çıkmıştır.

Meslektaşlarımız derhal, hemen şimdi serbest bırakılmalıdır. Yasımıza dahi tahammülü olmayan bu yasakçı anlayışa karşı dayanışma ile mücadelemizi büyüteceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi