Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dağıtılan COVID-19 Filyasyon Algoritması’na Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19’a ilişkin web sayfasından ulaşılamadığına dikkat çekerek, algoritmanın sadece Ankara’da mı uygulanacağını, değilse Türkiye genelinde uygulanacak filyasyon algoritmasının nasıl olduğunu sordu. Sağlık Bakanlığı’na influenza mevsiminin yaklaşmakta olduğunu hatırlatan TTB Merkez Konseyi, sonbaharda grip vakalarının artışıyla birlikte sağlık hizmetlerinin organizasyonuna ilişkin ne gibi hazırlıklar yapıldığının da açıklanmasını istedi.

TTB Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığı’na yazı göndererek COVID-19 pandemisi ile mücadelede yapılması gerekenlere ilişkin yeni hatırlatmalarda bulundu. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderilen yazı ile birlikte, TTB’nin Filyasyon Algoritması’na ilişkin önerileri ve  TTB COVID-19 İzleme Kurulu’nun 25 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı “İnfluenza MEvsimi Yaklaşırken Neler Yapılmalı?” başlıklı webinarın raporu da Sağlık Bakanlığı’na iletildi.

Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazı için tıklayınız.

TTB’nin Filyasyon Algoritması Önerisi için tıklayınız.

İnfluenza Mevsimi Yaklaşırken Yapılması Gerekenler Raporu için tıklayınız.