Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin geri çekilmesini istedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen hekimlerin katılımıyla 5 Kasım 2018 günü TTB önünde düzenlenen basın açıklamasında, “sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik” olduğu iddiasıyla hazırlanan ve 30 Ekim 2018 tarihinde 6 AKP’li milletvekili tarafından TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na verilen yasa teklifinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin sağlık alanındaki en ağır, en acımasız düzenlemesi olduğu belirtildi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman burada yaptığı konuşmada, TTB olarak sağlıkta şiddeti önleyecek bir düzenlemenin çıkarılması için çok uzun zamandır mücadele ettiklerini ve bununla ilgili yasa çıkarılması talebini uzun süredir her platformda dile getirdiklerini anlattı. Bunun yanı sıra olağanüstü hal döneminde güvenlik soruşturmaları nedeniyle görevlerine başlatılmayan ya da bekletilen hekimlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için de uzun süredir mücadele yürüttüklerini belirten Adıyaman, OHAL’in bitmesinin ardından bu mağduriyetlerin giderileceğini umarken, söz konusu torba yasa teklifiyle karşılaştıklarını kaydetti. Adıyaman, torba yasanın bütünüyle sorunlu maddeleri içermekle birlikte, özellikle 5. ve 24. maddelerinin hekimler açısından özel önem taşıdığını belirterek, teklifin ivedilikle geri çekilmesini istedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından, TTB Merkez Konseyi üyelerinden ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcilerinden oluşan bir heyet TBMM’de tekrar, milletvekilleri ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleri ile görüşmelerde bulunmak, Komisyon’un Cuma günü başlayan ve bugün de devam edecek olan yasa teklifi görüşmelerine katılmak üzere TBMM’ye geçti.

Komisyonun teklifin maddeleri üzerindeki görüşmeleri sürüyor.

Basın açıklaması için tıklayınız.