Manisa Tabip Odası Yırca köylüleriyle dayanışma içinde

Manisa Tabip Odası, Manisa’nın Soma ilçesinin Yırca köyünde hukuksuz bir şekilde yapılmak istenen termik santrale direnen köylülerle dayanışma içinde.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vereceğinin şirkete sızdırıldığı, dolayısıyla şirketin bir gecede 6 bin zeytin ağacını kestirdiği iddia edilen Yırca’da, köylüler ağaçların kesildiği alanlara yeni zeytin fidanları dikiyorlar. Manisa Tabip Odası’nın da aralarında bulunduğu meslek örgütleri ve çevre platformları da köylülere olan desteklerini sürdürüyorlar.

Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Derya Pekbayık ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kenan Kaya, Yırca’da 8 Kasım 2014 günü düzenlenen foruma katılarak, “Termik Santrallerin Sağlık Üzerine Etkileri” hakkında birer konuşma yaptılar. Köylülerle gerçekleştirilen sohbetin ardından sökülen ağaçların yerine yeni zeytin fidanlarının ekimi yapıldı.