Sağlık Bakanlığı'nı hekim ölümlerinin acısını hissetmeye davet ediyoruz!

İstanbul Tabip Odası, Silivri Büyükçavuşlu Aile Sağlığı Merkezi'nde geçici görevle çalışan Dr. Atakan Karanfil'in ani ölümü üzerine bir açıklama yaparak, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını her geçen gün ağırlaştıran Sağlık Bakanlığı'nı hekim ölümlerinin acısını hissetmeye çağırdı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NI HEKİM ÖLÜMLERİNİN ACISINI HİSSETMEYE ÇAĞIRIYORUZ!

Silivri Büyükçavuşlu Aile Sağlığı Merkezi'nde geçici görevli olarak çalışan meslektaşımız Dr. Atakan Karanfil'i 1 Ekim 2014 Çarşamba günü kaybettik.

Silivri Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan meslektaşımız 3 gün önce Silivri ilçesinin en uzak beldesi olan Büyükçavuşlu ASM'de geçici olarak görevlendirilmişti.

Henüz 30 yaşında, yeni evli olan meslektaşımız, dün öğlen saatlerinde geçici görevli olarak çalıştığı ASM'deki muayene odasında ölü bulundu.

Meslektaşımızın ani ölümü üzerine Silivri Savcılığı inceleme başlatırken, arkadaşımızın cansız bedeni ölüm sebebinin bulunması amacıyla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Daha önce damar rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören, ölümünden birkaç saat önce göğüs ağrısı çektiğini çalışma arkadaşlarına bildiren meslektaşımızın, buna rağmen hizmetine devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Dr. Atakan Karanfil arkadaşımızın ölümü, eşini, ailesini, tüm çalışma arkadaşlarını ve bizleri yasa boğmuştur.

Hastalığına rağmen Silivri'nin en ücra köşesine gidererek geçici görevle hizmet veren, göğüs ağrısına rağmen çalışmaya devam edip, bu uğurda yaşamını yitiren meslektaşımızın acısını yüreğimizde hissediyor, eşinin, ailesinin, çalışma arkadaşlarının acısını paylaşıyoruz.

Meslektaşımızın ölüm sebebinin araştırılması sonrasında olası bir ihmal durumunda her türlü hak ve hukukunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Sağlık Bakanlığı'na, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını her geçen gün ağırlaştıran, geçici görevlendirmeleri pervasızca uygulayan, aile hekimlerini hastanelerde nöbet tutmaya zorlayan, bu yetmezmiş gibi ASM ve TSM'leri cumartesi-pazar dahil açık tutarak sağlık çalışanlarına uzun çalışma koşulları getiren anlayıştan vazgeçmesini, hastalığına rağmen hizmetini canla başla sürdüren, bu uğurda yaşamını yitiren meslektaşlarımızın acısını hissetmesini bekliyoruz.

İstanbul Tabip Odası