Türkiye Barolar Birliği Türk Tabipleri Birliği ve Hekimlere Yönelik Suçlamaları Kınadı

altGezi Parkı eylemleri sırasında acil tıbbi müdahaleleri belirlenen revirlerde yapmaları nedeniyle hekimlere ve tabip odalarına yönelen baskılar Türkiye Barolar Birliği’nin de gündemine alındı. TTB’ye yönelen suçlamaların da kınandığı bir açıklama yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği’nin açıklaması şöyle

HEKİMLERE VE TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’NE YÖNELİK SUÇLAMALARI KINIYORUZ

Son günlerde, özellikle Gezi Parkı eylemleri bağlamında, Hipokrat yemini etmiş çok değerli, fedakâr hekimlerimizi hedef alan, hatta zaman zaman suçlamalara varabilen olumsuz değerlendirmeleri ve açıklamaları kaygıyla tespit etmekteyiz.

Hekimlerimize ve onların meslek örgütü Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik suçlamaları talihsiz ve üzücü bulduğumuzu ve kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmeyi görev biliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı