Fatih Hilmioğlu'nun Sağlığının Takipçisiyiz

altErgenekon davasından tutuklu bulunan eski Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu"nun sağlık durumuna dikkat çekmek üzere Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sanatçılar Girişimi"nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri, 8 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da bir araya gelerek, Prof. Dr. Hilmioğlu’nun bir an önce serbest bırakılmasını istediler.

Taksim Hill Otel"de düzenlenen toplantıda konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Fatih Hilmioğlu ve Hilmioğlu ile benzer durumda olan birçok tutuklunun cezaevlerinde yeterli sağlık hizmeti alamadığına dikkat çekti. Hilmioğlu’nun sağlık durumunu yakından takip ettiklerini belirten Aktan, Hilmioğlu’nun ciddi sağlık sorunlarının olduğunu ve tedavisinin cezaevi koşullarında yapılamayacağını bildirdi. Aktan, durumu insan hakkı ile özgürlük ve demokrasiden yararlanma hakkı olarak ele aldıklarını ifade etti.
Öte yandan TTB, Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumu ile ilgili girişimlerini sürdürüyor. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ile İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu ziyaret talebinde bulundu. Savcılık ise talebin Adalet Bakanlığı’na iletilmesi gerektiğini söyledi.
TTB, Hilmioğlu’nu ziyaret ve sağlık durumu ile ilgili rapor alma girişimlerini sürdürüyor.