Sınır Tanımayan Doktorları Hedef Alan Saldırıları Kınıyoruz!

TTB Merkez Konseyi, Sınır Tanımayan Doktorlar'a ait bir hastanenin saldırıya uğramasını kınayan bir açıklama yaparak, dünyadaki tüm devletleri ve politikacıları sağlık hizmetlerini, kurumları ve profesyonellerini hedef alan şiddet olaylarına son vermeye ve sağlık hizmetlerinin güvenliğini korumak adına sorumluluk almaya çağırdı.

Sınır Tanımayan Doktorları Hedef Alan Saldırıları Kınıyoruz!

3 Ekim 2015 tarihinde Afganistan’ın Kunduz vilayetinde Sınır Tanımayan Doktorlara (Medecins Sans Frontieres-MSF) ait bir hastanenin Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri tarafından vurulması sonucu aralarında MSF doktorlarının da bulunduğu 22 kişinin hayatını kaybetmesi ve onlarcasının değişen derecelerde yaralanması, uluslararası sağlık camiasını ve bizleri derinden sarsmıştır.

MSF’nin bu vahim saldırının bağımsız bir heyet tarafından titizlikle incelenmesi talebini son derece haklı bulmakla birlikte, ülkemizde ve bölgemizde sağlık hizmetlerini hedef alan şiddet olaylarına karşı aktif bir mücadele veren bir örgüt olarak, her türlü inceleme ve değerlendirme sürecinde meslektaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızı ve üzerimize düşen her ne olursa emek sarf etmeye hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız.

Dünyadaki tüm devletleri ve politikacıları sağlık hizmetlerini, kurumlarını ve profesyonellerini hedef alan şiddet olaylarına son vermek ve sağlık hizmetlerinin güvenliğini ve bağımsızlığını korumak adına sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Başta MSF olmak üzere, insan haklarını kucaklayan, kendi canı pahasına başka insanlara sağlık hizmeti sunan ve/veya bunun savunusunu yürüten tüm dünyadaki meslektaşlarımız ve sağlık camiasına baş sağlığı dileklerimizi iletiriz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi