Avrupa Özel Hekimlik Federasyonu Taziye Mesajı İletti

Avrupa Özel Hekimlik Federasyonu (Federation Europeenne des Medecins Salaries - FEMS) Ankara’da Valiliğin izni ile düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne yönelik bombalı saldırıya ilişkin bir taziye mesajı iletti.

FEMS, Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na ilettiği mesajında “Hekimlerin görevi yaşamı ve sağlığı korumak olduğundan, hiç bir motivasyonla bu şiddet eylemi haklı kılınamaz” dendi.

FEMS ayrıca, bu saldırının sorumlularının en kısa sürede bulunması ve bu gibi olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasına vurgu yaptı.

FEMS’in mesajı:

Türk Tabipleri Birliği

TC Sağlık Bakanlığı

TC Başbakanlığı

Bugün Ankara’da Türkiye halkları arasında barış ilişkisini güçlendirmek için şiddetsiz bir gösteri düzenlenmiştir.

Diğer örgütlerle birlikte Türk Tabipleri Birliği’nce de desteklenen bu miting, çok sayıda suçsuz insanın yaralanmasına ve ölümüne neden olan korkunç bir saldırıya uğramıştır.

Bu saldırının hiçbir şekilde savunulamayacağını çünkü doktorların görevinin yaşamı ve sağlığı korumak olduğunu düşünüyoruz. FEMS genel meclisi, tüm meslektaşlarına ve bu vahşi saldırıda sadece ortak yaşam ve barış adına sesini duyururken kurban edilen tüm insanlarla dayanışma halinde olduğunu belirtmek ister.

Umuyoruz ki, bu terör saldırısının sorumluları bir an önce ortaya çıkartılarak yargılanır ve bu türden olaylar bir daha asla yaşanmaz.

FEMS Genel Meclisi,

Enrico Reginato,