Iğdır Devlet Hastanesi’nde görev yapan Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Yarımoğlu bugün bir hastasının saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Hızla ameliyata alınan ve başarılı geçen ameliyat sonrası durumu stabil olan meslektaşımızın Erzurum’a nakledileceği bildirildi.

Türk Tabipleri Birliği olarak Sağlıkta Dönüşüm Programının sağlık hizmeti veren kurumları bir işletmeye dönüştürdüğünü, sağlık hizmetinin niteliğini bozduğunu, bunun da sağlık çalışanlarını hedef haline getirdiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak yapılan açıklamaların, çözüm önerilerinin yetkililerde bir karşılık bulmadığını üzülerek görüyoruz.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, sağlık çalışanlarının şiddet görmesine sessiz kalınmaması için tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya, sağlık çalışanlarıyla dayanışmaya davet ediyor, Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşmasını talep ediyoruz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi