Ankara’dan sonra şimdi de Adana’da özel bir tıp merkezinin acil servisinde görev yapan Dr. Talip Yalım'ın hasta yakınları tarafından darp edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Kafa travması nedeniyle Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Dr. Yalım gözlem amaçlı hastaneye yatırılırken, meslektaşımızın tedavisi halen devam etmekte.

Dr. Talip Yalım’ı ziyaret eden Adana Tabip Odası Başkanımız Doç. Dr. Ali İhsan Ökten'in, “Hekime şiddet önlenmeli, şiddete uğrayan hekimler de şikayetlerinden vazgeçmemelidir. Bu konuda Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyorum” sözlerinin arkasındayız.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dilerken, olayın takipçisi olacağımızı, şiddetin çalışma hayatımızdan uzaklaştırılması için verdiğimiz mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuyla bir kez daha paylaşırız.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi