TTB Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Yaşar Ulutaş ve Dr. Selma Güngör’den oluşan bir heyet, 21 Ağustos 2016 Pazar günü Gaziantep’e giderek patlamanın yaşandığı bölgede çeşitli görüşmelerde ve taziye ziyaretlerinde bulundu.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya gelen heyet, öncelikle yaralıların tedavi altına alındığı hastanelere ziyaretler gerçekleştirerek yaralılarla ve sağlık personeliyle görüşmelerde bulundu. Yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi alan heyet, acil şifa dileklerini iletti. Heyet, yaralıların tedavisi için yoğun bir biçimde görev yapan sağlık personeline de teşekkür etti.

Heyet, daha sonra hastane önünde bir basın açıklaması yaptı. TTB Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca burada yaptıkları konuşmalarda, saldırıyı lanetlerken, saldırının faillerinin ve arkasındaki güçlerin bir an önce bulunmasını ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

Hastane ziyaretlerinin ardından patlamanın yaşandığı bölgeye giden TTB Heyeti, burada çeşitli görüşmelerde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti. Patlamanın yaşandığı yere çiçekler bırakan heyet, daha sonra kentten ayrıldı.