Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, hızla ilerleyen kanser hastalığının tedavisi için yurtdışına gitmek isteyen ancak pasaportu iptal edildiği için yurtdışına çıkamayan Prof. Dr. Haluk Savaş’ın durumuna ilişkin açıklama yaptı. TTB’den yapılan açıklamada, “KHK zulmüne biran önce son verilmesini, KHK'lılara uygulanan pasaport  ve yurt dışına çıkış yasağının hemen kaldırılmasını talep ediyoruz” denildi.

Açıklama şöyle:

KHK'lılara Eziyete Son Verin

672 Sayılı KHK ile Gaziantep Üniveristesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümündeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr Haluk Savaş, ihraç edildikten kısa bir süre sonra tutuklanmış ve cezaevinde kolanjiokarsinom hastalığına yakalanmıştır.

Çok hızlı ilerleyen ve ölümcül olan hastalığı nedeniyle çok ciddi ve ağır bir ameliyat sonrası tahliye olan Dr. Haluk Savaş 2.5 yıl yargılama sonrasında beraat etmiştir. Ağır hastalığı nedeniyle 1 gün dahi cezaevinde kalması tıbbi açıdan bir insanlık suçuyken Prof. Dr. Haluk Savaş 2 ay cezaevinde yatırılmıştır.

Prof.Dr. Haluk Savaş hiçbir suç unsuru bulunmadan 2 ay hapishanede ve 2,5 yıl adliye koridorlarında suçsuz olduğunu ispat etmekle geçiriyor. Ve nihai karar: Sizin hiçbir suçunuz yokmuş yani beraat...

Hastalığı hızla nüks eden Dr. Haluk Savaş yurt dışında tedavi olmak istemekte ancak bu en doğal talebi devlet tarafından reddedilmekte ve el konulan pasaportu geri verilmemektedir.

Yargı kararı var suç yok, hastalık var sağlık hakkı yok,insanlık yok ama KHK var. Türk Tabipleri Birliği olarak bu KHK zulmüne biran önce son verilmesini, KHK'lılara uygulanan pasaport  ve yurt dışına çıkış yasağının hemen kaldırılmasını talep ediyoruz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi