Dünya Tabipler Birliği’nin Ekim 2009’da gerçekleştirilen 60. Genel Kurulu’nda kabul edilen “Meslekte Öz-Düzenleme ile ilgili DTB Madrid Bildirgesi”, Ekim 2019’da Gürcistan’ın Tiflis kentinde yapılan 70. DTB Genel Kurul Toplantısı’nda güncellendi.

Tıp mesleğinin, üyelerinin mesleki faaliyetlerini ve davranışlarını düzenlemede merkezi bir rol oynaması ve üyelerinin mesleki pratiğinin yurttaşların yararına olmasını sağlaması gerektiğine işaret edilen bildirgede, tıp mesleğindeki düzenlemelerin toplumun tıp mesleği üyelerinden beklenen davranışlara ilişkin güveninin sağlanması ve sürdürümesinde önemli rol oynadığı hatırlatıldı.

Söz konusu düzenlemelerin son derece güçlü ve bağımsız bir mesleki katılım gerektirdiğine dikkat çekilen bildirgede, DTB tüm bileşenlere ve hekimlere düzenleyici organlarla birlikte çalışarak etkili sistemlerin yerleşmesini sağlayacak uygun girişimlerde bulunmaları çağrısını yaparak, bunun ilkelerine yer verdi.

Meslekte Öz-Düzenleme ile İlgili DTB Madrid Bildirgesi için tıklayınız.