Acımız Büyük; TTB’nin Emektarlarından, Pratisyen Hekimler Kolu Sekreterimiz Dr. Rıdvan Yılmaz’ı Kaybettik

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası’nda (İTO) 30 yılı aşkın süredir büyük bir titizlikle emek veren, son olarak TTB Pratisyen Hekimlik Kol Sekreterliği görevini yürüten Dr. Rıdvan Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

İstanbul Kadıköy Sağlık Grup Başkanlığı ve Merkez Sağlık Ocağı’nda başladığı aile hekimliğini Kuzguncuk Aile Sağlığı Merkezi’nde devam ettiren Dr. Rıdvan Yılmaz, mesleğinin başından itibaren iyi bir pratisyen hekim olarak hizmet sunmak için kendini sürekli geliştirdi. TTB ve Pratisyen Hekimlik Derneği tarafından 1990’lı yılların ortalarında başlatılan genel pratisyenliğin ülkemizde de bağımsız bir tıp disiplini olması uğraşında çok emek harcadı. İTO Pratisyen Hekim Komisyonu, İTO TTB Merkez Delegasyonu, Pratisyen Hekimlik Derneği başkanlık ve yöneticilik süreçlerinde üzerine aldığı işlerde ciddi üretimlerde bulundu. Özellikle pratisyen hekimlerin sürekli mesleki gelişimlerine yönelik kurslarında, Pratisyen Hekimlik Derneği yayın organı “Genel Pratisyen” dergilerinin editörlüğünde, Pratisyen Hekimlik Kongreleri’nin hazırlıklarında büyük emekleri oldu. TTB ve İTO’yu görev verilen her yerde başarıyla temsil etti.

Sevgili dostumuzu genel pratisyenliğe olan tutkusunu, sevgisini, bakışı açısını özetlediği sözleriyle uğurluyoruz:

“Biz pratisyen hekimler yıllardır ülkemizin her yerinde her kurumunda hizmet sunuyoruz. Her zaman her yerde verilen görevlerde yer aldık. Bugün çalıştığımız yer çoğumuz için değişebilir, ertesi gün yerlerimiz rollerimiz değişebilir. Ama unutmayalım tek değişmeyen değerimiz pratisyenliktir. Sağlık sisteminin temel taşları olarak yaptıklarımızın değerini biz çok iyi biliyoruz. Bilmeyenlere karşı diyecek şeylerimiz de olmalı. Bizler bir mesleki disiplinin parçalarıyız. Bu mesleki disiplini ortak paydamız yapmak için tek yürek tek vücut olmalıyız.”

Ailesine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve tüm hekim camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi

Türk Tabipleri Birliği Pratisyen Hekimler Kolu

Not: Dr. Rıdvan Yılmaz, bugün (30 Eylül 2021 Perşembe) 16.00’da Ihlamurkuyu Merkez Camisi ve ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlanacaktır.