Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu Toplantısı Ankara’da Gerçekleşti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu toplantısı 28 Kasım 2021’de Ankara Tabip Odası’nda yüz yüze gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Mersin, Muğla, Samsun tabip odalarından kadın hekimler katıldı.

Kol Yürütme Kurulu’nun kol faaliyetleri ve perspektifini içeren açıklaması sonrası “Beyaz Yürüyüş”  ve “Beyaz Forum” değerlendirmesi yapıldı. Bu eylem sürecinden sonra örgütlenmeyi büyütmek için hekimlerle temasa devam edileceği, kadın hekimlerin özellikle de genç kadın hekimlerin bu süreçte daha çok hak kaybına, mobinge, şiddete uğradığı belirtildi.  Bunun görünürlüğü ve bu konuda dayanışma ile örgütlenmenin büyütülmesi çalışmaları yapılması planlandı.