“Kadına Yönelik Şiddette Psikolojik İlkyardım (LİVES Yaklaşımı)” Eğitimi Düzenlendi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu tarafından düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddette Psikolojik İlkyardım (LİVES Yaklaşımı)” başlıklı eğitim, 22 ve 29 Haziran günleri çevrimiçi ve iki oturum halinde düzenlendi.

Toplamda 100’e yakın kadın hekimin katılım sağladığı eğitimde Prof. Dr. Yıldız Akvardar, Dr. Öğr. Gör. Neşe Yorguner, Uzm. Dr. Erensu Baysak, Uzm. Dr. Suzan Saner, Uzm. Dr. Emel Kurt, Uzm. Dr. Rümeysa Taşdelen, Uzm. Dr. Beyza Arpacıoğlu, Uzm. Dr. Rengin Güvenç konuşmacı olarak yer aldı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Psikiyatri Birliği’nin (WPA) kılavuzlarının esas alındığı eğitimde “LIVES”; Listen (dinlemek), Inquire about needs and concerns (ihtiyaç ve endişeleri araştırmak), Validate (onaylamak), Enhance safety (güvenliği artırmak) ve Support (destek) basamakları, poliklinik şartlarında uygulanabilecek ek başa çıkma stratejileri ve adli rapor düzenleme olgu örnekleri ele alındı.

Etkinlik, bu eğitimlerin önemine dikkat çekilmesi ve bundan sonraki dönemde de sürdürülmesi temennisiyle sona erdi.