Tıp Fakültesi Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon İşbirliği Toplantısı Yapıldı

TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (UDEK) tarafından 24 Mart 2019 tarihinde Ankara’da Tıp Fakültesi Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon İşbirliği Toplantısı yapıldı. Toplantıya eğitim kurumları akreditasyon komisyonları olan yeterlik kurullarının yanı sıra kuruluş aşamasında olan toplam 41 dernek ya da yeterlik kurulu temsilcisi katıldı.

Toplantı sonrası yayımlanan rapor şöyledir:

Tıp Fakültesi Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon İşbirliği Toplantısı
29 Mart 2019 Ankara

TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (UDEK), Ulusal Yeterlik Kurulu (UYEK) üyesi Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurullarımızın uzmanlık eğitimi veren kurum akreditasyon çalışmaları, yıllar içerisinde hem sayıca hem de niteliğini geliştirerek sağlık hizmet sunumunu geliştirici, olumlu katkılarını sürdürmektedir.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın daveti üzerine UDEK Yürütme Kurulumuz tarafından bir yılı aşkın süredir yürütülen çalışmalar sonucunda Tıp Fakültesi Anabilim Dallarının uzmanlık eğitimlerinin akreditasyonu planlanmaktadır. Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 8 (sekiz) ana bilim dalının tıpta uzmanlık eğitimleri anabilim dallarının daveti üzerine TTB UDEK UYEK üyesi tıpta uzmanlık yeterlik kurullarımız tarafından eğitim akreditasyonu gerçekleştirilmiştir. Dekanlığın istemi, diğer anabilim dallarının da dış değerlendirme konusunda yüreklendirilerek bütün anabilim dallarının uzmanlık eğitimlerinin akredite olmasıdır.

29 Mart 2019 Cuma günü saat 10.00-13.30 saatleri arasında düzenlediğimiz toplantıya katılan Ankara Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, fakülte uzmanlık eğitimi yapılanması, kalite süreçleri hakkında oldukça kapsamlı ve katılımcılara motive eden bir sunum yaptı.

Toplantıya eğitim kurumları akreditasyon komisyonları olan yeterlik kurullarımız yanı sıra kuruluş aşamasında olan toplam 41 dernek ya da yeterlik kurulu temsilcisi katıldı.

TTB UDEK Başkanı Prof. Dr. Orhan Odabaşı, Uzmanlık dernekleri Eşgüdüm Kurulunun bu süreçte tıpta uzmanlık yeterlik kurullarımızın anabilim dalları ile buluşmasını kolaylaştırmak ve gerekli desteği sağlamakla yükümlü olduğu vurgusu ile var olan durumu ve kısa erimli iş planlamasını katılımcılarla paylaştı.

Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu Uzmanlık Eğitimi Standartları üzerinden Eğitim Kurumları Akreditasyon Formlarının güncellenmesi için tıpta uzmanlık yeterlik kurullarımızın katılacağı 18 Nisan 2019 Perşembe günü yapılacak toplantının bilgilendirmesi ile toplantı sonlandırıldı.

"Tıp Fakültesi Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon İşbirliği"

Toplantısı Katılımcı Listesi (29.03.2019)

Temsilci

Utku Şenol