TÖK ve Gençlik Örgütleri, Bir Tıp Öğrencisinin Yaşamına Son Verdiği Hacettepe Üniversitesi’nden Seslendi: “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz! Yaşamak ve Yaşatmak İçin Birlikte Mücadele Edeceğiz!”

Dün akşam yaşamına son veren  sıra arkadaşımız Elif Zamir Khan'ı anmak ve onu buna iten sisteme karşı bir arada durmak için Ankara Tabip Odası Tıp Öğrencileri Komisyonu ve Gençlik Örgütleri Hacettepe Heykel Önü'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Arkadaşlarımızı bizden koparan sistemden hesap soracağız. Yaşamak ve yaşatmak için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz!

Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz!

Geçtiğimiz iki haftada Eskişehir’de iki, Çanakkale’de bir arkadaşımız intihar etti. Bartın’da bir arkadaşımız intihar girişiminde bulundu. Aydın’da Zeren Ertaş KYK’nin ihmali sonucu öldürüldü. Geçtiğimiz iki yılda Hacettepe Üniversitesi yurdunda kalan iki arkadaşımız hayatını kaybetti. Hemşirelik öğrencisi Hasan Can Çoban rektörlüğün ihmalleri yüzünden öldürüldü. Dün akşam ise tıp öğrencisi Elif Zamir Khan yaşamına son verdi.

Bizler intiharların bir halk sağlığı sorunu olduğunu biliyoruz. Gençlerin geleceksizlik ve güvencesizlik yüzünden, yoksulluk yüzünden, AKP yüzünden intihar ettiklerini biliyoruz. Okumaya çalıştığımız kentlerde barınamıyoruz, nitelikli beslenemiyoruz. Baskı ve mobbing ile inşa ettiğiniz düzeninizde yaşayamıyoruz.

Rektörlüğe soruyoruz: Öğrencilerin her hareketini kameralarla takip eden, bütün demokratik alanlarını gasp eden, en ufak bir sözünde soruşturmalarla sindirmeye çalışan sizler; soruşturma açmak için bizlere bu kadar kolay ulaşabiliyorken psikolojik danışma birimlerinizle neden bizlere ulaşamıyorsunuz? İnsanları sağaltmak için yemin etmiş olan bizler sağlıklı değilken, şifa dağıtmamızı nasıl bekleyebiliyorsunuz?

Stajdan staja koşturduğunuz, emeğini sömürdüğünüz, mesai saatlerine hapsettiğiniz öğrencilerden fazlasıyız ve sağlıksızlık üreten düzeninize başkaldırıyoruz.

Susmayacağız, korkmayacağız! Bizi yüz yüze bıraktığınız karanlığa karşı beraber mücadele edeceğiz.

Yaşamak ve yaşatmak için birlikte mücadele edeceğiz.

Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu

Gençlik Örgütleri