Oyalama Açıklamalar Değil, Derhal Somut Adımlar İstiyoruz!

Sayın Bakan, sağlık çalışanları bu denli üzgün ve öfkeliyken günler sonra, sağlık sistemi çöküyorken yıllar sonra açıklama yapmıştır. Öncelikle meslektaşımız Rümeysa Şen’in 36 saat çalışmadığını söyleyerek cümlelerine başlamasını talihsizlik olarak görüyoruz. Rümeysa’nın tüm hafta tuttuğu nöbetleri ve o gün nöbetteki yoğunluğunu açıklayarak bu konuşmasına başlaması tüm asistan hekimlerin mevcut durumunu yansıtması adına da yerinde bir açıklama olacaktı.

Açıklamanın satır aralarında hâlâ daha kıdem, yoğunluk, realiteler gibi sözler ile bu çalışma şeklini eleştirir gibi yapıp, bir yandan da normalleştirmeye çalışması nedeniyle kınıyoruz. “Haftada ve ayda en çok kaç nöbet tutulacağı konusunda karar verici konumda olan başhekimler, hocalarımız, kıdemli uzmanlar aynı hassasiyeti gösterecekler” diyerek hayatlarımızı hassasiyetlere bağlamasını talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. Üstelik son günlerde asistan hekimler “Nöbet ertesi kullandırtırız ama geliriniz düşer” tehditleri ile yıldırılmaya çalışılırken… Asistan hekimlerin, aylık 360 saate varan çalışma süreleri olduğunu ve bunların tamamının ücretini almadığını, yani ücret karşılıksız çalıştıklarını Sayın Bakan’ın bildiğinden elbette şüphemiz yok. Kişilere bırakılmadan emeğimizin karşılığını alacağımız, insancıl çalışma süreleri için adımlar atmanın bakanlığın sorumluluğunda olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz.

Hekim sayısının azlığından bahsettiği realitede, kışkırtılmış sağlık talebinden, basamaklandırılmamış sağlık sisteminden, çöken sağlıkta dönüşüm projesinden, hukuksuzca atanmayan, aylarca güvenlik soruşturması bekleyen meslektaşlarımızdan bahsetmemesini, atama bekleyen binlerce yardımcı sağlık personelinin hemen şimdi neden atamasının yapılmadığını açıklamamasını algı yönetimi olarak yorumluyoruz.

Türk Tabipleri Birliği’nin açıkladığı istifa, göç ve şiddet verileri sonrası sorunlar toplumdan gizlenemeyecek hale gelmiştir. Birliğimizin “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek başlattığı mücadele programının önüne gelecek zaman kipiyle konulan vaatler ile geçilemez. Bir gecede çıkarılan KHK’ler ile ülke yönetiliyorken ekonomik ve özlük haklar için “yapacağız” sözleri oyalamadan başka bir şey değildir. Bizler de asistan hekimler olarak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek 27 Kasım’da BEYAZ FORUM’DA olacağız.

TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu

Beyaz Forum Sonuç Raporu Yayımlandı: Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!

Beyaz Yürüyüş’ün Coşkusu ve Kararlılığı Beyaz Forum’a Taşındı: “Artık Talep Eden Değil, İnşa Eden Olacağız; Toplumsal Sağlık Mücadelemizi Yükselteceğiz!”

“Beyaz Yürüyüş” Dördüncü Gününde Eskişehir’deydi: “Bu Sağlık Sistemini Tarihin Çöplüğüne Atma Sözü Veriyoruz!”

“Beyaz Yürüyüş” Üçüncü Gününde Bursa’daydı: “Yaşamak Yaşatmak İstiyoruz!”

“Beyaz Yürüyüş” İkinci Gününde Kocaeli’deydi: Haklarımızı Alana, Sağlıklı Bir Türkiye Yaratana Kadar Mücadele Edeceğiz!

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Altıncı Hafta: Haklarımızda ve Sağlık Mücadelesinde Yan Yana Omuz Omuzayız!

TTB, Beyaz Yürüyüş’ünü Başlattı: “Biz Birlikteysek Umut Var!”

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Beşinci Hafta: Dr. Aynur Dağdemir’i Anıyoruz, Sağlıkta Şiddete Karşı Etkin Yasa ve Güvenli İşyerleri İstiyoruz!

TTB Hekim Buluşmaları Aydın ve Ordu’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları İzmir ve Samsun’da Devam Etti

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Dördüncü Hafta: Çalışma Koşullarımızda İyileştirme ve Güvenli, Sağlıklı Çalışma Alanları İstiyoruz!

TTB Hekim Buluşmaları Manisa ve Giresun’da Devam Etti

TTB ”Emek Bizim Söz Bizim” Eylem Süreci Kapsamında Siyasi Parti Ziyaretlerine Devam Etti

TTB ”Emek Bizim Söz Bizim” Eylem Süreci Kapsamında Siyasi Parti Ziyaretlerine Başladı

TTB Hekim Buluşmaları Isparta ve Burdur’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Antalya’da Devam Etti

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Üçüncü Hafta: Hekim Maaşlarında 7200 Ek Gösterge ve Yükseltilmiş Özel Hizmet Tazminatı Oranı İstiyoruz!

TTB Hekim Buluşmaları Adıyaman, Osmaniye ve Batman’da Devam Etti

TTB ve Tabip Odalarının Eylemleri Sürüyor: Her Yıla 120 Gün Yıpranma Payı ve COVID-19 Meslek Hastalığı Yasası İstiyoruz!

TTB Tarafından Siyasi Partilere İletilen Sağlık Çalışanlarının Sorunları ve Talepleri, HDP Tarafından Soru Önergesi Olarak Sundu

TTB Hekim Buluşmaları Bolu ve Ankara’da Devam Etti

Sağlık Çalışanlarının Fiili Hizmet Zammının Artırılması İçin TTB’nin Hazırladığı Kanun Teklifi, CHP Tarafından TBMM Başkanlığına Sunuldu

Bölge Tabip Odaları Toplantıları Marmara’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Çanakkale ve Bursa’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Tekirdağ ve Bursa’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Edirne ve Balıkesir’de Devam Etti

TTB ve Tabip Odaları İşyerlerinden Seslendi: 5 Dakikada Hekimlik Yapılmaz, Sağlık 5 Dakikaya Sığmaz!

TTB Hekim Buluşmaları Kırklareli, Ankara ve Kocaeli’de Devam Etti

Bölge Tabip Odaları Toplantıları Karadeniz’de Devam Etti

TTB Eylem Takvimini Açıkladı: Bu Sağlık Sistemi İflas Etmiştir, Artık Söz Bizdedir!

Bölge Tabip Odaları Toplantıları Başladı

TTB ve Tabip Odaları Yeni Bir Mücadele Süreci Başlattı: Karanlığa Karşı; Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz - Emek Bizim Söz Bizim!