6331 Sayılı Yasanın 10. Yılında Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) temsilcilerinden oluşan “6331 Sayılı Yasanın 10. Yılında Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu” Düzenleme Komitesi 4 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçi olarak bir araya geldi.

Sempozyumun duyurulması ve hazırlıkları başta olmak üzere tüm çalışmalar gözden geçirildiği toplantıda; içerik genel olarak başarılı bulunurken, katılımın daha iyi olabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Beş örgütün işçi sağlığı ve güvenliği alanındaki birlikteliğinin önemine dikkat çekilen toplantıda; ortak çalışma grubu oluşturulması, işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin model tartışmalarının derinleştirilmesi ve sempozyumda önerilen V. İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin örgütlere önerilmesi kararlaştırıldı.